Joost helpt je aan

Fantastisch
Onderhoud

Ik regel alles voor je. De hosting, domeinnaam, beveiliging, emails, onderhoud en support.

Overstappen naar HTTPS met een SSL certificaat

Overstappen naar HTTPS

Een veilige website is, naast het voorkomen van hacks, ook belangrijk voor je vindbaarheid in Google. Genoeg redenen om zo snel mogelijk over te stappen van http naar https. Je links moeten blijven bestaan en je wilt geen klanten en lezers verliezen.

Je website en content updaten van HTTP naar HTTPS kan een behoorlijke klus zijn. Ten eerste moet je je webserver configureren zodat alles automatisch redirect naar de HTTPS versie van je website. Ten tweede moet al je content ge-update worden zodat alle links automatisch verwijzen naar de beveiligde versie met het SSL certificaat.

Overstappen is een lastige klus. WordPress, een ander CMS of een custom site? Geen probleem, de basics zijn hetzelfde. Ik help iedereen met overstappen.

Overstappen naar HTTPS met een SSL certificaat

Ik kan je helpen bij elk willekeurig Website Onderhoud

TLS of SSL certificaat

Als je overstapt naar een beveiligde verbinding zoals HTTPS, dan schaf je een SSL certificaat aan. In werkelijkheid is het de opvolger, het TLS certificaat, maar de oude benaming SSL wordt nog overal gebruikt.

Het SSL of TLS certificaat zorgt ervoor dat al je data met encryptie over het internet wordt gestuurd. Zo kunnen hackers niet stiekem meeluisteren naar het verkeer op jouw website. Bij het oude SSL bestaan er truckjes om de sleutel te bemachtigen en zo je data te ontsleutelen. Met TLS wordt het hackers bijna onmogelijk gemaakt om de sleutel te bemachtigen. Tegenwoordig is de persoonlijke data van het surfgedrag veel geld waard. En wat nog belangrijker voor jou is, door de encryptie worden de wachtwoorden niet zichtbaar als je inlogt en blijft jouw website ook echt van jou.

Joost van Fantastische Websites helpt je graag verder!

Wil je meer weten over:

  • het bouwen van een website of webshop?
  • het onderhoud van een website?
  • de hosting voor een website?